Holistisch Therapie

 sta in je eigen kracht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holistisch therapie

Jouw fysieke lichaam, emoties, gedachten, energiehuishouding en spiritualiteit staan met elkaar in verbinding. Holistisch omschrijf ik ook wel als: allesomvattend. Alles in en om jou heen staat met elkaar in verbinding. Alles is energie en reageert op en met elkaar. De impact van iets kleins of groots heeft invloed op hoe jij je leven leidt. Op hoe jij je gedraagt, welke patronen je hebt, of je in angst of vertrouwen leeft, grenzen kunt aangeven, positieve of negatieve gedachten of overtuigingen hebt. Of je lekker in je vel zit of juist helemaal niet.

Wij mensen zijn pijnvermijdend; liever duiken we weg voor het ongemak, de schaamte, schuldgevoel, kwetsbaarheid, onwetendheid, het uit onze comfortzone stappen. We bouwen een schild om ons heen, waardoor we in staat zijn om ons leven te leiden. Tot je lichaam, geest, emoties of levensflow roepen om aandacht. Je piekert, ervaart angsten, ervaart verslavingen, ervaart zorgen, je ervaart aanhoudende negatieve emoties en gedachten, je kunt moeilijk grenzen stellen en voor jezelf kiezen, je bent zoekend op je pad of weet niet meer wie je bent en wat je wilt. Het manifesteren van onverwerkte blokkades of trauma’s in je leven kan zich op vele manieren uiten.

Een onverklaarbare fysieke klacht kan bijvoorbeeld een emotionele aanleiding hebben. Het is dan juist de bedoeling om de emotionele oorzaak te behandelen en niet de fysieke klacht. Op alle vlakken werk ik en begeleid ik je, zodat jij weer in een fijne energie en met vertrouwen en in liefde in het leven staat. 

Terug op jouw pad

Kloppen lichaam, geest, emoties of levensflow bij jou aan de deur? Met holistisch therapie dalen we, stap voor stap, af naar het ontstaan, de oorsprong, van onze pijnlijkheden, angsten, onzekerheden, negatieve overtuigingen, patronen en gedrag. We pellen de geconditioneerde lagen af, waardoor je tot de kern komt. Door blokkades en trauma’s heen, zodat je weer op jouw pad komt. Jouw levenspad; het pad waar jij volledig jezelf bent, in vertrouwen en met zelfliefde leeft. Weer leven vanuit je hart.

Misschien is de kern al heel duidelijk voor je en heb je bewust aan een niet-helpende geconditioneerde laag gebouwd. En vind je het spannend of moeilijk om hier geconfronteerd te worden. Het kan ook onbewust zijn gebeurd. Bijvoorbeeld in je vroege kindertijd, waar je nu geen herinnering aan hebt. Of het bewust of onbewust is; ik sluit bij jouw proces en tempo aan.

Welke methodes ik inzet, hangt af van jouw hulpvraag.  

Ik werk o.a. met:

 • Reiki
 • EFT (Emotional Freedom Techniques)
 • Loslaat-methoden (o.a. Sedona)
 • Schaalwandelen
 • Kleine opstellingen
 • Visualisaties
 • Lichaamswerk
 • Mentale oefeningen 
 • Affirmaties
 • Meditatie
 • Gesprekken… en nog meer.

Wil je weten of ik wat voor jou kan betekenen? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met mij op.

 

Ervaringen

In een aantal waardevolle sessies heeft Tanja mij begeleid bij mijn obstakels. Ik had al een tijdje een katten-angst en deze was heftiger geworden. Tanja heeft mij hier op een enorm fijne, zorgvuldige, geduldige en empathische manier bij geholpen. Telkens voelde ze precies aan wat ik nodig had en vroeg ze op de juiste momenten goed door waardoor ik tot de kern kwam. Doordat de kern iets heel anders was dan de angst die naar buiten kwam, kan ik nu 9 van de 10 keer weer rustig in een ruimte plaatsnemen waar zich een kat bevindt. Ik heb veel meer over mijzelf ontdekt door dit traject…

Chanine

Een mooie sessie waar het veilig voelde om terug te gaan naar mijn jeugd. Iets wat ik spannend vind. Want wat kom ik dan tegen? Boosheid, angst en verdriet… ik zag mijzelf als kleine meid weer helemaal voor mij. Maar nog belangrijker was voor mij: ik vóelde het weer. Emoties die er mogen zijn, zonder dat ‘de grote ik’ het weer rationaliseert. Intens en bijzonder om dit te hebben mogen ervaren in veiligheid! Het heeft mij nieuwe inzichten en meer rust en zachtheid gebracht.

Martina 

blank

Ik heb Tanja ervaren als een doortastende krachtige persoonlijkheid die met veel liefde en warme begeleiding een levens-veranderende sessie kan bieden. Ik voel mij nu een stuk beter. Ik heb er vooral profijt van dat ik mijzelf een stuk beter kan openstellen, echt vanuit verbinding met mijn hart. Ook de sessies met mijn eigen cliënten, gaan ineens veel meer de diepte in. Het voelt voor mij ook echt letterlijk opgelucht, in de zin van meer lucht; vrijer.

Angelique 

Praktijk Tanja Bouman
Reiki, Holistisch Therapie, Coaching
Rietgras 41| Zwolle
06 – 185 27 247
info@praktijktanjabouman.nl
KvK-nr:   70245622

BTW-ID: NL001431835B08