Holistisch Therapeut Zwolle

 sta in je eigen kracht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met liefde in het leven staan 

Schaduwkanten, blokkades, trauma’s, kindstukken, ongewenste emoties, stagneren van jouw energie, zoekgeraakt op je pad, meer rust in lichaam en hoofd, zingeving… wat jouw uitdaging is; ik werk altijd vanuit het holistische perspectief. 

Wat is dat dan? Holistisch betekent ‘allesomvattend’. Jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam staan met elkaar in verbinding. Dat betekent dat ze reageren op elkaar. Een voorbeeld; als je door een hond gebeten wordt, doet het pijn. Maar ook emotioneel en mentaal betekent dit wat; onzekerheid of boosheid richtingen honden; honden zijn niet meer leuk en/of angst voelen wanneer je een hond ziet. Geef je hier onvoldoende aandacht aan; dan geneest de bijtwond op je lichaam wel; mentaal en emotioneel niet.

levenservaringen

De impact van iets kleins of groots heeft invloed op hoe jij je leven leidt. Op hoe jij je gedraagt, welke patronen je hebt, of je in angst of vertrouwen leeft, grenzen kunt aangeven, positieve of negatieve gedachten of overtuigingen hebt. Of je lekker in je vel zit of niet. 

Wij mensen zijn pijnvermijdend; liever duiken we weg voor het ongemak, de schaamte, schuldgevoel, kwetsbaarheid, onwetendheid, het uit onze comfortzone stappen. We bouwen (onbewust) een schild om ons heen, waardoor we in staat zijn om ons leven te leiden. Tot je lichaam, geest, emoties of levensflow roepen om aandacht. Onverwerkte blokkades of trauma’s kunnen zich op vele manieren uiten.

kom terug op jouw pad

Kloppen lichaam, geest, emoties of het leven bij jou aan de deur? Met holistisch therapie dalen we, stap voor stap, af naar het ontstaan, de oorsprong. We pellen de geconditioneerde lagen af, waardoor je tot de kern komt, zodat je weer op jouw levenspad komt. De ervaring is, dat vrij recente gebeurtenissen de aanleiding zijn om hulp te zoeken. Stukgelopen relaties, ontslag, burn-out, depressieve klachten e.d.. Bijna altijd ligt er iets diepers onder;  gebeurtenissen in kindertijd bijvoorbeeld. Stap voor stap bewegen we daar naartoe. 

Misschien is de kern al heel duidelijk voor je en heb je bewust aan een niet-helpende geconditioneerde laag gebouwd. En vind je het spannend of moeilijk om hier geconfronteerd te worden. Het kan ook onbewust zijn gebeurd. Bijvoorbeeld in je vroege kindertijd, waar je nu geen herinnering aan hebt. Of het bewust of onbewust is; ik sluit bij jouw proces en tempo aan.

Therapie en coaching gaan bij mij hand in hand. Jij draagt zelf je eigen antwoorden en wijsheid met je mee. Ik begeleid je naar je eigen antwoorden, inzichten en diepste weten. 

Methodes die ik gebruik als holistisch therapeut:

Als holistisch therapeut in Zwolle gebruik ik verschillende methoden. Welke dit zijn, hangt af van jouw hulpvraag en wat passend is bij jou.

Ik werk o.a. met:

 • EFT (Emotional Freedom Techniques)
 • Loslaat-methoden (o.a. Sedona)
 • Reiki
 • Schaalwandelen
 • Kleine (tafel) opstellingen
 • Visualisaties
 • Lichaamswerk
 • Innerlijk kind
 • Mentale oefeningen 
 • Affirmaties
 • Meditatie
 • Gesprekken… en nog meer.

Wil je weten of ik wat voor jou kan betekenen? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met mij op.

 

Ervaringen

In een aantal waardevolle sessies heeft Tanja mij begeleid bij mijn obstakels. Ik had al een tijdje een katten-angst en deze was heftiger geworden. Tanja heeft mij hier op een enorm fijne, zorgvuldige, geduldige en empathische manier bij geholpen. Telkens voelde ze precies aan wat ik nodig had en vroeg ze op de juiste momenten goed door waardoor ik tot de kern kwam. Doordat de kern iets heel anders was dan de angst die naar buiten kwam, kan ik nu 9 van de 10 keer weer rustig in een ruimte plaatsnemen waar zich een kat bevindt. Ik heb veel meer over mijzelf ontdekt door dit traject…

Chanine

Een mooie sessie waar het veilig voelde om terug te gaan naar mijn jeugd. Iets wat ik spannend vind. Want wat kom ik dan tegen? Boosheid, angst en verdriet… ik zag mijzelf als kleine meid weer helemaal voor mij. Maar nog belangrijker was voor mij: ik vóelde het weer. Emoties die er mogen zijn, zonder dat ‘de grote ik’ het weer rationaliseert. Intens en bijzonder om dit te hebben mogen ervaren in veiligheid! Het heeft mij nieuwe inzichten en meer rust en zachtheid gebracht.

Martina 

blank

De sessies die ik bij Tanja heb mogen meemaken waren iedere keer magisch, leerzaam, enorm prettig en altijd passend bij wat er op dat moment nodig was.
Tanja is een hele fijne vrouw. Ze is eerlijk, duidelijk, liefdevol en actief. Ze daagt me op een natuurlijke manier uit om naar mezelf te kijken.
Gedurende mijn ongewenste scheiding heb ik enorm veel gehad aan Tanja. Uiteraard doe ik zelf ‘het innerlijk werk’, maar door de enorm goeie en fijne begeleiding kon ik me helemaal openstellen en overgeven en heeft het me datgene gebracht wat ik op dat moment nodig had.
Tanja is geen geitenwollensokken, zweverige vrouw, maar een down-to-earth vrouw die spiritualiteit op een hele natuurlijke en praktische manier toepast, zodat ik me nog makkelijker durfde te openen.
Hartelijk dank voor alles wat je tot nu toe voor hebt gedaan. Dat betekent veel voor me.

Judith

blank

Ik heb Tanja ervaren als een doortastende krachtige persoonlijkheid die met veel liefde en warme begeleiding een levens-veranderende sessie kan bieden. Ik voel mij nu een stuk beter. Ik heb er vooral profijt van dat ik mijzelf een stuk beter kan openstellen, echt vanuit verbinding met mijn hart. Ook de sessies met mijn eigen cliënten, gaan ineens veel meer de diepte in. Het voelt voor mij ook echt letterlijk opgelucht, in de zin van meer lucht; vrijer.

Angelique

Praktijk Tanja Bouman
Reiki, Holistisch Therapie, Coaching
Rietgras 41| Zwolle
06 – 185 27 247
info@praktijktanjabouman.nl
KvK-nr:   70245622

BTW-ID: NL001431835B08