Holistisch Therapie

 sta in je eigen kracht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holistisch therapie

De impact van iets kleins of groots kan invloed hebben op hoe jij je leven nu leidt. Dat kan op alle momenten in je leven zijn ontstaan en het kan ook over zoveel verschillende dingen gaan.

Al vanaf jongs af aan zijn wij heel goed in het onderdrukken van moeilijke dingen. Bijvoorbeeld omdat je aanvoelde dat beter niet over iets vervelends kon praten. Of dat je jouw hartenwens niet kon uitspreken, omdat je niet serieus genomen werd. Of omdat je bang was voor gevolgen wanneer je een andere koers op gaat. We voegen ons naar de eisen van de maatschappij en voordat je het weet leef je ‘gewoon’. Je doet. Er is lang niet altijd plaats voor wat jij wil. Althans, dat dénk je.

Onverwerkte emoties, trauma’s, blokkades, piekeren, zorgen, angsten en niet goed voor jezelf zorgen…je raakt de verbinding met jezelf kwijt. Wanneer we hier lang genoeg geen échte aandacht aan besteden, dan komt er moment waarop het wél aandacht wil. Het uit zich dan op andere manieren. Omdat je bijvoorbeeld onverklaarbare fysieke klachten krijgt. Maar het kan zich ook manifesteren in grote levenservaringen: scheiden, burn-out, ongeluk, ontslag, sociaal isolement, geen relatie kunnen onderhouden, slechte relatie met partner/kind(eren).

VERBINDING

Het is tijd om je weer met jezelf te verbinden. Samen werken we aan de oorzaak van jouw klacht of uitdagingen. Dus waar het ooit is ontstaan. Zo werken we aan het herstel met jezelf én ga jij makkelijker je leven leiden.

 

 

Jouw fysieke lichaam, emoties, gedachten, energiehuishouding en spiritualiteit staan met elkaar in verbinding en reageren op elkaar. Dat betekent dat ik met jou naar al deze vlakken kijk. Ik heb een holistische manier van begeleiden. Tijdens onze samenwerking gebruik ik uiteenlopende methoden.  

Ik werk o.a. met:

 • Reiki
 • EFT (Emotional Freedom Techniques)
 • Loslaat-methoden
 • Schaalwandelen
 • Opstelling
 • Visualisaties
 • Lichaamswerk
 • Mentale oefeningen 
 • Affirmaties
 • Meditatie
 • Gesprekken… en nog meer.

Wil je weten of ik wat voor jou kan betekenen? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met mij op.

 

Ervaringen

In een aantal waardevolle sessies heeft Tanja mij begeleid bij mijn obstakels. Ik had al een tijdje een katten-angst en deze was heftiger geworden. Tanja heeft mij hier op een enorm fijne, zorgvuldige, geduldige en empathische manier bij geholpen. Telkens voelde ze precies aan wat ik nodig had en vroeg ze op de juiste momenten goed door waardoor ik tot de kern kwam. Doordat de kern iets heel anders was dan de angst die naar buiten kwam, kan ik nu 9 van de 10 keer weer rustig in een ruimte plaatsnemen waar zich een kat bevindt. Ik heb veel meer over mijzelf ontdekt door dit traject…

Chanine

Een mooie sessie waar het veilig voelde om terug te gaan naar mijn jeugd. Iets wat ik spannend vind. Want wat kom ik dan tegen? Boosheid, angst en verdriet… ik zag mijzelf als kleine meid weer helemaal voor mij. Maar nog belangrijker was voor mij: ik vóelde het weer. Emoties die er mogen zijn, zonder dat ‘de grote ik’ het weer rationaliseert. Intens en bijzonder om dit te hebben mogen ervaren in veiligheid! Het heeft mij nieuwe inzichten en meer rust en zachtheid gebracht.

Martina 

Ik heb Tanja ervaren als een doortastende krachtige persoonlijkheid die met veel liefde en warme begeleiding een levens-veranderende sessie kan bieden. Ik voel mij nu een stuk beter. Ik heb er vooral profijt van dat ik mijzelf een stuk beter kan openstellen, echt vanuit verbinding met mijn hart. Ook de sessies met mijn eigen cliënten, gaan ineens veel meer de diepte in. Het voelt voor mij ook echt letterlijk opgelucht, in de zin van meer lucht; vrijer.

Angelique 

Praktijk Tanja Bouman
Reiki, Holistisch Therapie, Coaching
Rietgras 41| Zwolle
06 – 185 27 247
info@praktijktanjabouman.nl                                                                                            KvK-nr:   70245622
BTW-nr: NL001431835B08