BLOG

Step by step

“Reiki 1 was een liefdevolle reis naar binnen, waardoor dingen in mijn leven heel duidelijk zijn geworden.” 

En dit is precies wat ik zo wens.

Dat het deelnemers van mijn Reiki trainingen lukt om de reis naar binnen écht te maken. Niet voor 1 dag. Maar het onderdeel te laten worden van hun leven.

Mijn hart maakte een sprongetje toen een van mijn deelnemers gloeide van trots en kracht. Ze maakte van zichzelf prioriteit. Ze richtte thuis een fijne plek in, om zich terug te kunnen trekken. Ze erkende waar ze aandacht aan mag besteden. Ze ging vooral met liefdevolle aandacht naar zichzelf toe. Ook toen er uitdagingen waren, waardoor het zo makkelijk leek om alle tijd en aandacht aan een ander te geven. Ze vond een betere balans tussen haarzelf en haar omgeving.

 

 

Mooi toch; zo’n reis. Die vast nog hobbels en bobbels gaat geven. Waar stilstand, weerstand en spurt ervaren gaan worden. Alles gaat voorbij komen.

En als het zover is; die weerstand, het even vastzitten, het zoeken… mag dat er dan zijn? Ookal duurt het misschien wat langer dan je wilt. Voert het ongeduld de boventoon, omdat je juist beter wilt voelen en liever niet rottig. Verslof je de goede dingen voor jezelf, omdat het even te lastig is en je gevoelsmatig geen meter verder komt. Lukt het niet om de (juiste) hulp te vragen.

Ontwikkeling en verandering is een proces. Soms snel, weer wat achteruit, even stilstaan en weer door. Stap voor stap.
Je bent altijd verder dan waar je ooit begonnen bent.