Voor jou!

je hoeft het niet alleen te doen

begeleiding Tijdens en na een scheiding

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen tijdens of na een scheiding. Gescheiden doordat het huwelijk is beëindigd. Maar je kunt ook van je overleden geliefde gescheiden zijn. Of je was niet getrouwd en je partnerrelatie is geëindigd. Of dreigt te eindigen. Ik begeleid jou in je proces van rouwen, loslaten en opnieuw je leven inrichten.

Tijdens een scheiding ben ik een professioneel luisterend oor. Ik help je door je emotionele rollercoaster heen. We maken de heftigheid minder en je gaat met meer rust, vertrouwen en en met minder stress en angst jouw traject door. Je kunt mij zien als een scheidingscoach.

Een scheiding is een ‘life event’. De diepe wonden die je relatie en de scheiding hebben aangebracht, moet je zien te helen. Zodat je verder kan gaan. Als je vast zit in je rouw, dan zal het leven op een andere manier roepen: het draagt bij aan overspannenheid, burn-out raken, ongezien en ongehoord voelen, depressie, van jezelf verwijderd blijven/raken, slechte relatie met je ex of kinderen etc. 

Een scheiding heeft onbewust véél impact. Zelfs als er vrede aan het front is, kan het invloed hebben: in gedachten, overtuigingen, patronen, emoties, een nieuwe relatie die niet lukt. Maar ook: in je werk, in je sociale contacten, je leven. En vaak zijn zij al langer in je leven aan de orde. Ook voor je scheiding.

Jij bepaalt zelf hoe jij in je verdere leven wilt staan. ‘Gelukkig na een scheiding’: dat is wat ik wens voor jou. 

Wanneer niet?

Wil je samen met je partner kijken of jullie relatie stand kan houden? Dan kan een relatietherapeut wellicht uitkomst bieden. Heb je praktische en/of juridische afspraken te maken? Dat regelen jullie zelf, samen met een advocaat of een mediator.

 

MAAR IK BEN NIET GESCHEIDEN…

Dan ben je net zo welkom hoor!

MIJN DRIVE

Uit eigen ervaring weet ik hoe makkelijk het lijkt om je hoofd in het zand te steken en sterk te willen zijn na een scheiding. Het is moeilijk om naar de pijn te kijken. Toch ging ik op ontdekkingstocht naar mijn overtuigingen, emoties, patronen en behoeften. Zij speelden blijkbaar al heel mijn leven.

Achteraf gezien was het logisch dat ‘het leven’ mij ergens een keer stop zette. Dat mijn scheiding daarvoor een startpunt was, dat realiseerde ik toen helemaal niet. Het heeft mij lange tijd gekost om mijn pad te vinden. Wat had ik er baat bij gehad om in mijn eigen proces een professional aan mijn zijde te hebben gehad. Ik gun dat iedereen!

Drive

wil je meer weten of ik wat voor je kan betekenen?

Praktijk Tanja Bouman

Stadshagen | Zwolle