BLOG

Was je vuil weg

 

Was je vuil weg

Ja dat was ‘ie. Mijn auto waar ik zo blij mee ben. Gisteren was het tijd voor een broodnodige wasbeurt. Het was veel te lang geleden dat ik daar de tijd voor nam.

En terwijl ik naar de smerigheid die van de auto druipt kijk, merk ik ineens op dat het bij mensen soms (of misschien vaak?) ook zo werkt… we hebben geen of onvoldoende aandacht voor onszelf en voordat we het weten zijn we vies.

Vies van alle prikkels om ons heen: die we bewust opzoeken; of die we over ons heen krijgen van anderen. Prikkels die (on)bewust ons systeem binnendringen door media, kinderen, ouders, partners, beeldschermen, social, meningen, oordelen, maatregelen, emoties en overtuigingen (and so on), die in alle hevigheid zo aanwezig zijn. Overal. Zo verdwijnen we langzaam onder het vuil.

Vies, waardoor we ons licht niet meer goed kunnen zien. Vies zodat we niet meer helder kunnen voelen of denken wat we mogen doen.

Maar af en toe mag het er wel eens afgewassen geworden. Om weer met beter zicht je weg te vervolgen.

Mij helpt het om de natuur in te duiken, media te verminderen, fijne gesprekken te voeren, sessies van collega’s te ontvangen, yoga oefeningen, te schrijven en te mediteren. En lekker te voetballen of spelletje spelen met mijn kind.

Wat helpt jou? Wat doe jij om alle vuil van je te verwijderen of liever dat je ervoor zorgt dat je niet vuil wordt? Dat laatste is momenteel een grote uitdaging, maar er is altijd winst te behalen.

 

 

Door met meer zicht deze bizarre tijd door te komen, is het zo belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. Bijvoorbeeld dat je wegblijft van alle media-uitingen. Hoe het misschien ook lonkt. Beperk de artikelen die leest over maatregelen, rellen, vaccinaties, aantallen besmettingen.

Waarom? Wanneer jij ‘de hele dag’ bezig bent om dit nieuws in woord en beeld tot je te nemen, dan is jouw systeem alleen nog maar daarmee bezig. Er wordt zóveel geschreven en laten zien, dat ons brein het niet kan verwerken. Daarnaast ‘voed’ je onbewust met je energie al deze negatieve berichtgeving. Wat je aandacht geeft, groeit. En is het allemaal waar wat de media laten zien? Of is er ook nog een andere waarheid?

Probeer liever de nieuwsberichten te minimaliseren tot 1 a 2 keer per dag. En lees alleen waar jij écht wat aan hebt. Zo kan ik mij voorstellen dat je je goed wilt laten voorlichten over wel/niet vaccineren. Of dat je wilt weten welke maatregelen er wel/niet genomen worden.

Om niet onder bedolven te worden door alle vuil dat in ons Universum rondvliegt; betekent dit dat je echt bij jezelf mag blijven. Voel wat jouw waarheid is. Je mag best eens boos zijn. Of dat het je teveel wordt. Dat je houvast zoekt. Juist dan is het goed om te kijken wat jou helpt om weer bij jezelf te komen. En de rest buiten je te laten.

Heb je geen idee hoe je deze tijd door moet komen, maar wil je wel meer zicht op het licht? Een goed gesprek tijdens een wandeling of online, kan verhelderend werken. Of even helemaal ontspannen terwijl jij lekker Reiki ontvangt (op afstand).