BLOG

Zorgen voor?

of

Weglopen van?

 

Zorgen voor OF wegelopen van??

Hoe zorg jij voor jezelf?
‘Nou gewoon; ik eet gezond, ik zorg ervoor dat mijn kinderen niets te kort komen, ik zorg ervoor dat ik mijn drukke werk kan afronden, ik probeer af en toe te sporten en mijn vriendinnen te zien. En mijn familie. En dan heb ik het huishouden natuurlijk nog. Ja het is druk allemaal, maar ik zorg ervoor dat alles goed blijft draaien’.
Wanneer is het tijd voor jezelf?
‘Wat bedoel je?’
Tijd die je écht aan jezelf besteedt, dat je alleen bent?
‘Oh dat is ’s avonds laat. Als de kinderen op bed liggen’.
En wat doe je dan?
‘Beetje op mijn telefoon scrollen. Of tv kijken. Vlak voor het slapen gaan, lees ik nog een stukje in een boek’.
En wat doe je wanneer je kinderen bij je ex-partner zijn?
‘Dan spreek ik af met mijn vrienden. Ruim ik het huis op, doe ik boodschappen, ga ik nog even langs mijn ouders, kijk ik nog wat Netflix, maak ik bij mooi weer nog even een wandeling en voordat je het weet is het weekend voorbij’.
Hoe vaak ben je aan het lanterfanteren? Besteed je tijd aan jezelf? Zoals op de bank zitten en naar buiten zitten kijken, in de zon zitten, telefoon uit en voelen hoe het met je gaat en wat jij nodig hebt?
‘Oh gut nee, nooit. Ik moet er niet aan denken. Ik heb liever reuring om mij heen’.

 

 

 

Wat als je die tijd wel voor jezelf zou nemen?
……….’Dan voel ik mij heel ongemakkelijk’……..
Wat maakt het ongemakkelijk voor je?
‘Het lege huis, de stilte om mij heen’.
Wat gebeurt er met je wanneer je daarmee geconfronteerd wordt?
……‘Dan word ik misselijk. Ik weet niet wat ik dan met mijzelf aan moet. Ik voel mij dan echt alleen. Ik kan jaloers worden van mensen die wel goed alleen kunnen zijn’…..
Wat maakt dat je daarop jaloers kan zijn?
‘Zij durven voor zichzelf te kiezen’…… ‘Shit, dat doe ik écht niet’.
Hoe ziet dat er dan voor jou uit; voor jezelf kiezen?
‘Nu word ik er nog misselijk van’…..
Kijk eens voorbij die misselijkheid… wat zie je dan?
‘Wat een rust. Ik kan mijzelf echt weer opladen. Ik voel wat ik nodig heb en ik weet ook beter wat IK leuk vind om te doen. En ik doe het ook. Wat heerlijk lijkt mij dat. Daar word ik wel blij van.’
….
‘Ik zou alleen niet weten hoe ik dat voor elkaar kan krijgen’.